tirsdag den 12. marts 2013

Bordskånere


 Ude på praktikskolen havde en af lærerne lavet en bordskåner.
I en af de tidligere opgaver på skolen lavede jeg netop en bordskåner, men denne faldt jeg alligevel mere for.
Kurt havde en rest af en gammel bordplade stående og efter at have lavet et passende hjerte i størrelse og form, blev det savet ud som en tyk klods af bordpladen.



 Båndsaven var i aktion for at save hjertet groft ud, og senere lidt finere, ved hjælp af mange små indhak med saven.
 Inden processen var nået alt for langt hen, blev der boret to huller igennem klodsen. Ideen er at man efterfølgende vil tro at bordskåneren er sat sammen ved hjælp af dyveler her. Derudover giver det en rigtig fin dekorativ effekt. Der blev eksperiementeret med tykkere og tyndere rundstokke, der hver havde deres charme (det blev til 3 bordskånere i alt)
Først boret, så rundstokke i hullerne, hvorefter det overskydende stykke rundstok blev savet af (jeg blev dog bedre til at vurdere længden undervejs)

 Så fik den en gang med den elektriske sliber og lidt med hånden også, for at få den endelige form på hjertet.

 Båndsaven kom i brug igen, og her havde det været smart at gøre brug af en såkaldt vugge til at holde den runde form fast med. Det var ikke nemt at få klodsen savet over til 4 nogenlunde lige høje hjerter. Men det lykkedes og ovenfor ses 4 hjerter sat sammen for at se om de passer i højden.

 Jeg drømte om noget andet, men krydsfiner var hvad jeg havde nok af i indkøb, så hjerterne blev sat på firkantede stykker krydsfiner med trælim og skruetvinger.
Til sidst blev det hele slebet pænt, pakket ind og givet i gave. Her ses to bordskånere med to forskellige størrelser rundstokke.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar