mandag den 3. september 2012

Knivkunst (4)

Den blev fundet - kniven.
Der må ikke grines alt for højt af den. Jeg købte knivklingen for ca. 10 år siden. Jeg havde ingen videre muligheder for at få lavet det til en rigtig kniv, så jeg gjorde hvad jeg altid gør - improviserede. Jeg lagde Cernit omkring, i den form jeg ønskede (inspireret af spejderdolke) og lagde en lille rest velour over, som jeg derefter dekorerede med kobber fra gamle kabler. Skeden var ligeledes improviseret.
Alt i alt er jeg faktisk temmelig glad for den, men ville gerne give den et "rigtigt" skæfte engang. Indtil videre har den fungeret temmelig godt som heksens kniv ;)


Weekenden har budt på en tur i parken, hvor børnene samlede grene af forskellig art op. Den eneste jeg ved hvad var, var hylden (vil gerne lære mere om træsorter)
Børnene spurgte hvad man kan bruge det til, og jeg forklarede om den bløde marv og hvordan man kan lave perler af dem (omend de sjældent holder en evighed)
Men det kunne man vel også af de andre, tænkte jeg så. Som sagt så gjort, så nu har jeg kastet mig ud i et "lav perler af de grene børnene slæber hjem" projekt. Tanken er at jeg her skal snitte i tørt træ, men også at det kunne være spændende at se hvad der ligger af potentielle muligheder for et skoleprojekt.


De mørke og tynde grene har jeg klippet over med en grensaks, mens den lidt tykkere lyse gren er blevet savet over med en sav. Jeg er interesseret i at eksperiementere, hvorfor det ikke var så vigtigt hvor lange eller tykke perlerne bliver. Når jeg har eksperiementeret vil jeg forhåbentlig kunne gå baglæns i processen og se hvad der virkede bedst (hvis noget)


Grensakse er næppe tilladt i undervisningen (?) men de tynde grene må også kunne enten snittes eller saves over.

Hele ideen er at den tidligere marv så vidt muligt skal udgøre hullet i perlen. I nogle tilfælde er jeg dog klar over at der skal bruges bor.

2 kommentarer:

  1. Ej jeg synes altså det er godt fundet på at bruge Cernit.
    Holder det eller har du måtte lime den fast efterfølgende?

    SvarSlet
  2. Tak. Jeg smed den en tur i ovnen. Indtil videre har den holdt i 10 år eller mere. Nu er jeg mest spændt på om den kan skildes ad igen ;)

    SvarSlet