søndag den 23. september 2012

Studietur

 
Studieturen gik til Danmarks Designmuseum og Dansk designcenter. Ovenfor ses et billede fra sidstnævnte, der så tydeligt viser, at design ikke kun handler om æstetik men også er dødeligt alvor. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi, forestillet mig at der kun var 13 år tilbage af de råstoffer der bruges til LCD skærme.
Det bringer en hen på tanken at vi alle ender i en sådan:

 
Her lavet efter forskriften fra en æggebakke. Det lyder meget fint at lave en kiste af papir, og til at starte med købte jeg helt ind i ideen. Jeg kan dog ikke lade være med at undre mig lidt over om det reelt er så meget mere miljørigtigt. Uanset hvad så forurener vi når vi dør. Personligt tænker jeg, at det måske var smartere at designe nogle mere miljørigtige ovne, for ovenstående kiste er primært bæredygtig, hvis man bliver begravet i jord, hvor papiret kan opløses og blive til nye træer. Problemet er at vi er alt for mange mennesker til at kunne lade os begrave allesammen. Dermed bliver kisten altså stadig brændt, og den eneste bæredygtighed der er opnået, er den mængde mindre træ der er brugt til papiret (+ de manglende skruer ol.) Hvilket selvfølgelig også er noget værd i sig selv.
 
Det var en lang smøre, der alt i alt skal vise, at designere har et medansvar i den måde de tænker sociale, økologiske og økonomiske aspekter ind i deres design.
 
Der var ingen tvivl om at bæredygtighed er det hippe ord inden for design for tiden.
 
Besøget var bestemt ikke så morbidt som her beskrevet. Faktisk var det både sjovt og lærerigt.
 
Men først havde vi været inde på Kunstindustimuseet, eller som det hedder nu Danmarks Designmuseum.
 
Her fik vi rundvisning i udstillingen Rokokkomania. Her ses en kjole af Anne Damgård (en ud af flere) side om side med gamle dragter fra tiden.
 
 
 
 Hæklet på. Så er det bare om at komme i gang! Vi så også mange af deres assesories, her et par vifter, der bestemt ikke kun blev brugt dekorativt.


 
Utroligt hvilken stoflighed man kan få ud af sugerør. Det må kræve en hel del håndværkssnilde at få de mange sugerør syet fast.

 
Her Nikoline Liv Andersens abe(r) i den fine rokokkofortolkning. Senere fandt jeg lidt bogstavsinspiration ;)

 
Laura Baruël havde lavet nogle fantastiske hvide kjolelandskaber Vi var et par stykker der diskuterede om det var design hvis det ikke var funktionelt, hvilket fik os til at ligge på alle fire og kigge op under skørtet, og kigge på hvor ærmeudskæringerne sidder. Det ser rent faktisk ud til, at man i teorien ville kunne tage kjolerne på. At de næppe ville være særlig behagelige at have på, er en helt anden historie.

 
Inde i ID Lab var der parykker for alle pengene og man måtte prøve dem på. (læg mærke til de forgyldte "rokokko"--spejle i baggrunden, lavet af isoleringsskum)

 
Herligt rum, med de fine puder fra et multietnisk projekt.

 
Kagebagersken skulle da prøve parykken med alle de overdrevne cupcakes

 
Efter rundvisningen skulle vi se på smykker.  Her et billede af filtsmykker, da det passer så godt til det sidste stykke tids skolearbejde :)

 
Alt i alt en super studietur, med den ene ærgerlighed, at materialebaren var taget ned da vi kom dertil (samme dag endda)
Det var en meget træt lille mig der kom hjem.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar